قنادی یکی از مشاغلی است که درآمد بالایی دارد چراکه مردم برای بسیاری از ایام سال مانند اعیاد، مناسبتها، تولدها و ... اقدام به خرید یا سفارش شیرینی میکنند. اگر به حرفه قنادی علاقهمند هستید یا برای خود مغازهای راه اندازی کردهاید، میبایست به فکر تهیه لوازم و تجهیزات قنادی باشید؛ اما این مورد را نظر داشته باشید که استفاده از تجهیزات مناسب تاثیر بسزایی در افزایش فروش و رضایت مشتریان شما دارد. به عنوان مثال نرم افزار حسابداری قنادی میتواند ضمن سهولت کار شما در تبلیغ کارتان نیز موثر است. احتمالا این سوال در ذهنتان نقش میبندد که چگونه این امر میسر است؟
در این مطلب از نرم افزار حسابداری آنلاین چرتکه ضمن معرفی جامع لیست تجهیزات قنادی به سوال فوق نیز پاسخ میدهیم. با ما همراه باشید.
لیست تجهیزات قنادی
1. فر قنادی
فر یکی از تجهیزات مهم و کلیدی قنادی است که در دو نوع برقی و گازی وجود دارد. این مدل فرها به دلیل وجود فن و هواکش گرما را در سراسر کابین پخش میکنند. فر برقی برای پخت محصولات ترد مثل بیسکوییت و کوکی مناسب است و فر گازی برای تهیه و پخت محصولاتی با بافت اسفنجی مثل کیک، براونی، نان شیرمال و ... کاربرد دارد. لازم به ذکر است که فر قنادی در دو حالت ثابت و گردان عرضه میشود.
2. دستگاه خمیرگیر قنادی
این دستگاه مخصوص مخلوط کردن آب و آرد است که با کمک آن میتوان به سادگی و با کمترین زحمت خمیری تهیه کرد که بافت یکنواختی داشته باشد. ظاهر خمیرگیر قنادی متنوع است اما در دو جنس استیلی و آلومینیومی در بازار عرضه میشود.
3. همزن قنادی
همزن یا میکسر قنادی وسیلهای که با کمک آن شیر، تخم مرغ، روغن و سایر مواد اولیه کیک و شیرینی را میکس میکنند. همزن معمولا سرعت، دور موتور و پاروهای مختلفی دارد که مدل پارو (ضربدری، مارپیچی یا سیمی) باید بر اساس مواد اولیه کیک و شیرینی انتخاب شود.
4. دستگاه قیف زن قنادی
این دستگاه در افزایش سرعت عمل شما تاثیر بسیاری دارد و کمک میکند خمیر شیرینی سریعتر و آسانتر آماده شوند.
5. دستگاه گل خامه زن
دستگاه خامه ساز یا گل خامه زن شیر را به خامه فرم گرفته تبدیل میکند. با کمک این ابزار میتوانید طرحهای جالب و جذاب خامهای بر روی کیک و شیرینی ایجاد کنید و در جلب نظر مشتری و افزایش فروش تاثیر بگذارید.
6. خمیر پهن کن
با کمک دستگاه خمیر پهن کن میتوانید لایههای یکنواخت و دقیقی از کیک و شیرینی داشته باشید تا کیفیت کارتان بالاتر برود.
7. وافل ساز
این دستگاه نه تنها در قنادیها بلکه در کافی شاپها و حتی مصارف خانگی کاربرد دارد. با کمک وافل ساز، خمیر وافل تحت فشار و گرمای بالا در اشکال مختلف پخته میشود. با کمک این دستگاه حتی میتوانید پنکیک و نیمرو هم درست کنید.
8. پیمانه
در کار آشپزی و شیرینی پزی مواد اولیه باید به میزان مشخصی استفاده شوند. پیمانه ابزاری است که در اندازه گیری مواد اولیه خشک (آرد، شکر، پودر کاکائو، بکینگ پودر و ...) یا تر (شیر، روغن و ...) به شما کمک میکند.
9. میزکار
میز کار قنادی معمولا چوبی یا استیلی است و دارای تعدادی کشو و قفسه است که به فضای آشپزخانه نظم میدهد. شما میتوانید با توجه به فضا و محیط آشپزخانه خود نسبت به تهیه یک میزکار با اندازه مناسب اقدام نمایید.
10. ابزار و تجهیزات تزئینی
با کمک قیف و ماسوره میتوانید خامه، حلوا و حتی خمیر شیرینی را به اشکال مورد نظر دربیاورید. همچنین با استفاده از ایر براش میتوانید رنگ خوراکی را به سطح شیرینی و کیک اسپری کنید. از دیگر ابزارهای تزئینی شیرینی پزی میتوان به کاتر، قالب، چرخ خامه، وردنه، چاقو، قاشق، ملاقه، کنجدک، قلم و ... اشاره کرد.
11. ویترین و یخچال
یخچال قنادی با کاهش دمای مطلوب درون کابین محیط را برای نگهداری کیک و شیرینی مهیا میکند. با استفاده از ویترین میتوانید محصولات خود را در معرض دید عموم قرار دهید. چنانچه ویترینی که خریداری میکنید نورپردازی خوبی داشته باشد، توجه مشتریان را جلب میکند و میزان فروش شما را ارتقا میدهد.
12. تجهیزات و نرم افزار حسابداری قنادی
با استفاده از نرم افزار حسابداری قنادی بسیاری از مشکلات مدیریتی قنادی کنار زده و کار شما راحتتر میشود. چنانچه یک نرم افزار حسابداری خوب و کارآمد خریداری کنید که متصل به کارتخوان، ترازو و ماژول پیامک باشد و بتواند فروش، ثبت سفارش و موجودی فروشگاه را مدیریت کند، کار شما تا حدی بسیار زیادی جلو میافتد در نتیجه میتوانید روی بازاریابی وافزایش فروش خود تمرکز کنید. خوشبختانه نرم افزار حسابداری چرتکه در این زمینه موفق عمل کرده است.
13. لوازم آماده سازی
برای تهیه و پخت کیک و شیرینی ملزوماتی از جمله قالب، پایه گردان کیک، کاسه مخلوط کن، سینی و ... را باید تهیه کنید.
14. تجهیزات ایمنی و بهداشت
حفظ نظافت و رعایت بهداشت در محیط قنادی میتواند جلوه مناسبی از فروشگاه شما به دیگران ارائه دهند. طبیعتا کسی رغبت به خرید از یک فروشگاه کثیف و آلوده ندارد. آشپزخانه مهمترین بخش قنادی است که محصولات فروشگاه در آن تهیه میشوند از این رو به منظور رعایت بهداشت تمامی کارکنانی که در این بخش فعالیت دارند باید پیشبند، کلاه، دستکش و ماسک استفاده کنند. ظروف و ابزارهای آشپزخانه پس از هر بار استفاده باید شسته شوند. برای نظافت محیط آشپزخانه و فروشگاه باید از مواد شوینده مناسب و غیر سمی استفاده کرد. همچنین تمامی محصولات بسته بندی شده باید دارای تاریخ تولید و انقضا باشند.
جمع بندی
در این وبلاگ تلاش کردیم چک لیست کامل و جامعی از تجهیزات لازم برای قنادی را ارائه کنیم تا افرادی که قصد راه اندازی شیرینی فروشی دارند با آگاهی و شناخت کافی در این مسیر گام بردارند. تجهیزات مناسب روی کیفیت محصولات و میزان رضایت بخشی مشتریان تاثیر گذار است. پیشنهاد میشود برای تهیه این اقلام (مثل برنامه حسابداری) از شرکتهای معتبر خریداری نمایید که در صورت بروز مشکل بتوانند پشتیبانی و خدمات پس از فروش خوبی ارائه دهند. امیدواریم توانسته باشیم دید خوبی در رابطه با راه اندازی مغازه شیرینی فروشی به شما داده باشیم.